De mogelijkheid voor urenregistratie in een agenda is een vaak gehoorde wens van de gebruikers van Project Hours. Daarom is er nu een agenda met een urenoverzicht beschikbaar in Project Hours. Je kunt ook direct uren schrijven in de agenda. Log in op Project Hours en klik op de link ‘agendaweergave’ om de agenda direct te gebruiken.

Het is mogelijk om in de agenda een begin- en eindtijd in te stellen voor de uren die je schrijft. Dit was voorheen alleen mogelijk via de mobiele app van Project Hours, maar nu ook via de website. Merk op dat de uren die je via de home page registreert (zonder daarbij tijden aan te geven) in de agenda worden weergegeven met een begintijd van 9.00 ’s ochtends. In de agenda kun je tijden bijwerken indien dat nodig is.

Momenteel is het nog niet mogelijk om terugkerende afspraken in de agenda te maken. Dit kan wel met de planningsmodule van Project Hours (ga hiervoor naar Administratie -> Planning). In de toekomst zal deze mogelijkheid toegevoegd worden aan de agenda.

agenda-urenregistratie-uren-toevoegen

Hoe kun je uren registeren in de agenda?

  • Log in op Project Hours en ga naar de agenda via de link Agendaweergave op de home page van Project Hours
  • Je kunt uren registreren door te dubbelklikken in de agenda. Er verschijnt een dialoogvenster waar je begin- en eindtijd, het project, de activiteit, een opmerking en eventueel een uurtarief kunt invullen.
  • Je kunt uren bewerken of verwijderen door te dubbelklikken op een bestaande urenregistratie in de agenda. Er verschijnt een dialoogvenster waar je wijzigingen kunt maken in de betreffende urenregistratie.
  • Je kunt geen uren wijzigen in periodes die door een beheerder zijn afgesloten. Er verschijnt een melding indien je uren wijzigt of toevoegt in een afgesloten periode.
  • De agenda heeft weergaves voor dagen, weken en maanden. Hiermee kun je overzichten weergeven van geschreven uren. Als je uren hebt geschreven via de home page dan worden deze in de agenda weergegeven met een begintijd van 9.00 ’s ochtends. Hierdoor kunnen verschillende urenregistraties naast elkaar komen te staan op één dag. Dit heeft geen effect op het aantal uren, dit is het gevolg van het ontbreken van begin- en eindtijd op de home page. Je kunt alsnog een begin- en eindtijd toevoegen in de agenda indien dit gewenst is.
  • Het is mogelijk om urenregistraties te slepen naar andere dagen. Ook kun je urenregistraties met de muis vergroten of verkleinen. Het aantal uren en de tijden worden dan bijgewerkt. Dit maakt het eenvoudig om wijzigingen te maken in je urenregistratie.
  • Als je een Google-agenda hebt gekoppeld aan Project Hours, zullen de uren die je in de agenda registreert, ook in de Google-agenda verschijnen.
  • Er is geen verschil tussen de uren die je via de home page, de agenda of de mobiele urenregistratie-app registreert. Alle uren verschijnen in de rapporten en overzichten die je met Project Hours kunt maken. De uren die je in de agenda registreert, verschijnen ook op de home page en in de mobiele app.

Tot slot

We hopen dat de nieuwe agenda de registratie van uren in Project Hours nog makkelijker en overzichtelijker maakt. Daarom zijn we zeer benieuwd naar reacties van gebruikers. Dit is belangrijk om de urenregistratie eenvoudig en doeltreffend te houden.