DE Uren­registratie-APP VAN PROJECT HOURS

uren-app-projecten

Uren­registratie op je telefoon

Waar je ook bent, snel en simpel je uren registeren met de urenregistratie-app van Project Hours. Project selecteren en uren invullen. Stel uurtarieven in om kosten te berekenen voor je projecten. Eenvoudiger kan het niet. Daarnaast zijn er veel meer handige functionaliteiten zoals een timer, het invoeren van materialen en rapporten in Excel. Hiermee heb je een simpele en complete tijdregistratie. Lees in dit artikel alles over de urenregistratie-app van Project Hours.

INHOUDSOPGAVE

snel uren­ invullen met de urenregistratie-app?

Met een mobiele telefoon kun je overal uren invullen, waar je ook bent. Je hebt je telefoon bijna altijd bij je. Daarom is het handig om een goede urenregistratie-app op je telefoon te installeren. Met de Project Hours urenregistratie-app is uren invullen heel simpel. Eénmalig aanmelden en daarna kun je app openen en direct uren invullen voor je projecten.

urenregistratie-app

Flexibel uren registreren

Je kunt uren op drie manieren registeren in de app:

  • Vul uren direct in. Dit is de meeste simpele methode van urenregistratie.
  • Registreer start- en eindtijd. Dit wordt veel gebruikt als je niet precies weet hoeveel uren je gewerkt hebt. Project Hours rekent het voor je uit.
  • Gebruik een timer. Hiermee kun je heel precies vastleggen hoe lang je gewerkt hebt.

Meer features

Behalve uren registereren kun je met de urenregistratie-app van Project Hours ook uurtarieven invoeren, rapporten downloaden en nog veel meer. Lees hieronder verder over alle mogelijkheden van app.

Project-hours-google-play
Project-hours-app-store

een complete uregistratie-app

De Project Hours app heeft veel features van registratie tot rapportage. Hiermee kun je eenvoudig een compleet urenregistratieproces inrichten. De simpele stappen omvatten uren invoeren, goedkeuren en exporteren indien nodig. Lees hier alles over de features van onze app voor tijdschrijven.

Gebruik de timer voor tijdregistratie

De urenregistratie-app heeft een timer om tijd te registreren. De timer werkt heel eenvoudig. Je kiest een project en start de timer. Je kunt de app of de telefoon afsluiten en de timer zal gewoon blijven doorlopen. Dit komt omdat de timer op server van Project Hours loopt. Op deze manier verlies je geen tijd als je per ongeluk de app of de telefoon afsluit. Je kunt de timer ook pauzeren en hervatten wanneer dat nodig is.

 

uurtarieven registreren met de app

Om kosten voor projecten te bereken kun je uurtarieven registeren. Dit kan heel simpel in de urenregistratie-app. Kies het juiste uurtarief bij het invullen van de uren en je kosten zijn geregistreerd. Het is wel nodig om éénmalig een lijst met uurtarieven samen te stellen op de website van Project Hours.

De uurtarievenmodule van Project Hours is heel flexibel. Zie de functionaliteit van Project Hours voor meer informatie. De app van Project Hours is een verlengstuk voor eenvoudig invoeren. Op de website van Project Hours zijn uitgebreide rapporen beschikbaar voor kostenbepaling van projecten.

urenregistratie-medewerker-uitnodigen

nodig medewerkers uit met de urenregistratie-app

Je kunt de app gebruiker om je collega’s uit te nodigen om ook uren te registeren. Op deze manier kun je heel snel met je medewerkers uren opvoeren. Als je een collega uitnodigt zal deze een mail met een uitnodiging ontvangen. Hiermee kan hij of zij zich registeren bij Project Hours en beginnen met uren invullen.

Medewerkers in Project Hours hebben twee rollen: gebruiker of beheerder. Een beheerder kan projecten en activiteiten aanmaken in de uren app. Daarnaast kan een beheerder via de website rapporten downloaden en andere administratieve taken uitvoeren. Een gebruiker kan alleen uren invoeren en overzichten van zijn of haar uren bekijken. 

 

Materialen registeren met de urenregistratie-app

Naast het invoeren van uren kun je ook materialen voor projecten registreren met de app. Bijvoorbeeld in je werkplaats of op de bouw als je materialen hebt gebruikt voor je project. Het is wel zo dat je eerst een aantal materialen moet registeren op de website van Project Hours. In Project Hours kun je de kosten van materialen registreren zodat je makkelijk inzicht krijgt in je projectkosten.

SIMPELE urenregistratie

De succesfactor voor een goede urenregistratie is dat het simpel moet zijn. Niemand zit er op te wachten zijn werkzaamheden te moeten onderbreken. Daarom is het belanrijk dat het registreren van uren zo eenvoudig mogelijk is. Het geeft de beste garantie dat de gewerkte uren ook daadwerkelijk juist geregistreerd worden.

urenregistratie-app-beheer-projecten

Urenregistratie-app voor beheer van projecten

Met de urenregistratie-app kun je project en activiteiten toevoegen of wijzigen. Op deze manier kun je snel de inrichting van je urenregistratie aanpassen als dat nodig is. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor beheerders zodat niet iedereen projecten zomaar kan wijzigen. Het instellen van medewerkers als beheerder kan alleen via de website van Project Hours.

De wijzigingen die je maakt zijn direct beschikbaar voor alle medewerkers die uren registeren. Als je dit wilt beperken dan kun je op de website per gebruiker aangeven welke projecten zichtbaar moeten zijn. Daarnaast kun je projecten en activiteiten op inactief zetten zodat hierop niet meer geregistreerd kan worden.

Tenslotte is het mogelijk om projecten uit te sluiten van rapporten. Het doel hiervan is rapportage op inactieve projecten. Zodra er geen noodzaak voor rapportage meer is, kan een project uit de rapportage verwijderd worden via de app.

Download Rapporten op je telefoon

Ben je onderweg en heb je snel een urenoverzicht nodig? Geen probleem, via de app kun je heel simpel de website van Project Hours openen en rapporten downloaden. De app logt automatisch op een veilige manier in op de website, dus geen gedoe met inloggen en wachtwoorden.

Overzicht over projectkosten via de app

Je kunt eenvoudig rapporten downloaden in Excel op je mobiel. Er zijn rapporten met totalen per project en er zijn week- en maandstaten beschikbaar. Op deze manier krijg je snel inzicht in projectkosten, waar je ook bent. Om kosten te bepalen stel je uurtarieven in Project Hours. Lees hier meer over het eenvoudig instellen van uurtarieven.

Plan in Google Agenda met je uren app

Met Project Hours kun je eenvoudig uren vooruit plannen. Met een koppeling met Google Agenda kun je de planning overzichtelijk weergeven. Als je een Google agenda koppelt met Project Hours worden uren direct in de agenda weergegeven. Uren die je met de urenregistratie-app invoert, verschijnen direct in de Google agenda.

urenregistratie-app-agenda

Je kunt een agenda koppelen met Project Hours op de web site. Via de koppeling zal Project Hours alle uren van medewerkers in één agenda schrijven voor een overzicht. Klik op de volgende link om dit direct uit te proberen: Google integratie Project Hours

Op deze wijze kun je voor een team de werkzaamheden vooruit plannen. Medewerkers kunnen de google agenda of Project Hours raadplegen over de planning. Alle gebruikers kunnen ook zelf uren invoeren en bijwerken in de tijdregistratie-app. De agenda blijft gelijk lopen met de gewijzigde tijden.

Maak een begroting voor je uren app

Je kunt met een urenbegroting de voortgang van je projecten volgen. Met Project Hours kun je een eenvoudige projectbegroting maken. De uren die zijn ingevoerd met de urenregistratie-app worden vergeleken met de begroting. Project Hours berekent het aantal uren dat nog resteert.

urenregistratie-urenbegroting

Project Hours maakt een totale begroting voor alle medewerkers in je team. Het rapport berekent totalen per project en activiteit voor het team. Teamleden kunnen hun de voortgang op een project bekijken. Zij kunnen de begroting niet wijzigen. De urenbegroting is (nog) niet op de urenregistratie-app beschikbaar maar wel op de mobiele website.

Uren goedkeuren

Je kunt eenvoudig uren goedkeuren in Project Hours. Hiermee kun je bijvoorbeeld een periode afsluiten zodat medewerkers geen uren meer kunnen wijzigen in de app. Je kunt periodes op jouw manier maken. Een dag, week of maand, het is een kwestie van begin- en einddatum instellen. Je kunt flexibel medewerkers toevoegen voor goedkeuring voor een periode. Zie onderstaande voorbeeld:

urenregistratie-goedkeuren

Het voordeel van deze aanpak is dat je voor correcties een gebruiker kunt weghalen en weer toevoegen. Zij kunnen dan hun uren aanpassen met de urenregistratie-app. Als je een medewerker weer selecteert voor een periode zijn de uren niet meer te wijzigen.

Beschikbaar op iPhone, iPad en Android

De app is beschikbaar voor zowel iPhone, iPad en Android. Dit betekent dat alle medewerkers in een team hun telefoon kunnen gebruiken voor het invullen van uren. De functionaliteit van de tijdregistratie-app is op alle platform identiek.

tijdregistratie-app in combinatie met website

Merk op dat de apps bedoeld zijn als verlengstuk van de urenregistratie. Het doel van de apps is om urenregistratie en eenvoudige beheerstaken overal snel te kunnen uitvoeren. Echter, niet alle beheerstaken zijn beschikbaar in de urenregistratie-app. Bijvoorbeeld het instellen van rechten op projecten voor medewerkers en het goedkeuren van uren kan alleen via de website van Project Hours. Klik hier voor meer info over functies van Project Hours.

 

Veilige urenregistratie-app door versleutelde gegevens

De urenregistratie-app gebruikt encryptie om alle gegevens veilig naar Project Hours te sturen. Op deze manier heeft niemand behalve jij inzicht in je urenregistratiegegevens op je telefoon. De tijdregistratie-app krijgt regelmatig updates zodat deze voldoet aan de meest recente beveiligingstechnieken.

 

 

Urenregistratie-app snel opgezet

Een urenregistratie-app is een belangrijk onderdeel van de urenregistratie van je bedrijf. Maar er is meer. Naast eenvoudige invoer van uren voor personeel is het belangrijk dat de projectstructuur goed is ingericht. Hiermee kun je eenvoudig overzichten maken van uren en kosten van projecten. Lees in het artikel Urenregistratie inrichten in 3 stappen hoe je snel en eenvoudig een urenregistratie voor jouw bedrijf kunt opzetten!

Alternatieven voor een urenregistratie app

Het kan zo zijn dat een app voor ureninvoer niet geschikt is. Bijvoorbeeld in een omgeving waar privacy zeer belangrijk is. Daardoor mag absoluut geen data buiten de organisatie opgeslagen kan worden. In dat geval kan bijvoorbeeld een urenregistratie in Excel uitkomst bieden. Excel is geschikt voor kleine urenadminstraties met een beperkt aantal medewerkers. Je kunt kiezen voor één van de talloze templates voor urenregistratie in Excel of je zet zelf een berekening voor werkuren op.

Soms is het niet mogelijk is om een mobiele urenregistratie-app te installeren. Dan kan een mobielvriendelijke website een goed alternatief zijn. Het nadeel is wel dat er meer stappen op de mobiele telefoon nodig om te beginnen met uren registreren. Dit is te beperken door een snelkoppeling naar de urenregistratie op je mobiel te maken.

Het inrichten van een urenregistratie is eenvoudiger op een desktop. Door het grotere scherm en toetsenbord is het eenvoudig om een structuur van projecten en activiteiten in te voeren. Kijk eens naar het onderstaande filmpje om snel en simpel projecten op te zetten in Project Hours.

 

Efficiënt werken met een tijdregistratie-app

Behalve de app is ook je manier van aanpak belangrijk. Geef je medewerkers een app en login code zonder uitleg en er zal weinig motivatie zijn voor urenregistratie. Neem even de tijd om uit te leggen wat er met de ingevulde uren gaat gebeuren. Waarom is het belangrijk om tijd te registreren. Niet om medewerkers te controleren maar om inzicht in projectwerk en kosten te krijgen. Waar wordt de tijd aan besteed? Met tijdregistratie kun je leren waar een werkproces kan worden verbeterd.

Als je je tijdregistratie eenvoudig hebt ingericht én je werkt met een gemotiveerd team werkt krijg je het beste resultaat met een minimale inspanning.  Deze blogpost over medewerkers motiveren gaat daar nog iets verder op in. Op deze manier benut je de tijdregistratie-app optimaal.

We hebben veel onderwerpen over urenregistratie behandeld in dit artikel. Uiteindelijk sta jij zelf aan het roer om een goede urenadministratie op te zetten. We hopen dat de uitleg in dit artikel je gaat helpen met het opzetten van een goede urenregistratie!

Urenregistratie

Urenregistratie, handmatig en met timer op projecten.

Materialen

Registreer gebruikte materialen per project.

Projectkosten

Bereken projectkosten op basis van uurtarieven per gebruiker of activiteit

Rapportages

Rapportage van uren, materialen en kosten per project (ook in excel).

N

Uniforme urenregistratie

N

Altijd up to date

N

Duidelijke rapportage

N

Voor iedereen toegankelijk

project urenregistratie

Probeer gratis

Start gelijk met je gratis proefperiode van 2 maanden en ontdek het gemak van zorgeloze project urenregistratie.

Tevreden? Sluit voor slechts € 2,- per gebruiker per maand een premium abonnement af.

Blije gebruikers

Andrei D.
Andrei D.
19/04/2021
Feedback of use Simple, straight forward way of keeping track of time spent. ☺Simple and intuitive to use, app is nice. ☹Lack of SEARCH function; we have many small projects and a SEARCH function would be nice in order to find the project. Also perhaps a filter of ACTIVE projects might have been useful;
Maurizio G.
Maurizio G.
23/10/2020
Great project We use every days in our organization. very simple and clear. ☺I have ask some modifications, and in a quick time I have received what asked! great service, great software. ☹Nothing, is ok in all functions. very very clear.
Hans Peter N.
Hans Peter N.
13/10/2020
Simple and fast The solution is simple, completely web-based and far less expensive than the one we used before, which was more suitable for larger companies. ☺Simple and fast for keeping track of work hours in a small, project based business like ours. ☹I didn't find significant problems in structuring and using the tool.
Thomas D.
Thomas D.
10/10/2020
Users love it, and it produce excactly what we need in our project management Easy to set up, implement and about no learning curve. Users got it right away, and I got time registering in project from the very first day. All our employees started to use it right away, and it all is going smoothly. ☺Ease of use, versatile and not least complex to implement compared to the compeditors. ☹There is nothing "least" to like about Project Hours, it got what we need and saved us a ton of time implementing it.
Roy R.
Roy R.
06/05/2020
Simple and effective time tracking I was looking for a basic and affordable way to register how I spend my time and found this gem. It gives me great insights and as a bonus it comes with a nice mobile phone app. ☺Easy to configure and use, the best feature is the integrated timer. ☹It has all the features I need and didn't come across any issue.
Martien V.
Martien V.
05/05/2020
Easy to use Allthough it doesnt make time tracking more fun, it does make it easier for everybody... ☺Easy to set up en easy to use for my co workers ☹Could do with a few more feautures, like billing and calculating costs of project bij adding hourly rates of my co workers

start vandaag

Uren­registratie eenvoudig geregeld