Uren­registratie

Uren­registratie in organisaties

Bijna elke organisatie heeft te maken met project urenregistratie. Meestal gaat het om het registreren van uren voor het maken van facturen. Ook is het beheersen van projectkosten heel belangrijk.  Dit kan bijvoorbeeld met Project Hours, een eenvoudige tool voor urenregistratie voor project teams.

project urenregistratie

Welke uren­registratie werkt voor jou PROJECT?

Iedere organisatie is op zijn eigen wijze ingericht. Veel organisaties gebruiken daarvoor grote administratieve systemen. Daarbij is urenregistratie meestal onderdeel is van het systeem. Anderen werken daarentegen al jaren met behulp van lijsten in excel. Of bedrijven vullen tijden nog handmatig in op werkbonnen of formulieren.

Keuze in systemen voor urenregistratie

In de loop der jaren zijn er heel veel urenregistratiesystemen gebouwd. Het eenvoudigste is een urenregistratie in Excel. Het andere uiterste is een geavanceerd systeem met koppelingen naar boekhoudprogramma’s. Vaak hebben boekhoudprogramma’s een module voor urenregistratie.

Er is heel veel keuze en dat maakt het lastig. Bedenk waarom je uren wilt registreren en kies met die redenen een oplossing. Wil je alleen facturen maken? Of heb je een urenverantwoording voor het urencriterium van de belastingdienst nodig? Werk je alleen of in een team? Ben je onderdeel van een grotere organisatie? Bekijk ook eens de mogelijkheden voor gratis urenregistratie.

Functies urenregistratie

Hoe wil je uren registreren? Misschien is het voldoende om zelf de uren in te voeren of wil je een timer gebruiken? Je kunt ook een begin- en eindtijd invullen. De project urenregistratie kan daarmee de gewerkte uren uitrekenen.  Daarnaast zijn gemak en overicht belangrijk. Daarom moeten invoerschermen een duidelijk beeld geven van de geregistreerde uren. Is het bijvoorbeeld nodig om totalen per week of bijvoorbeeld per maand te zien?

Inrichting van urenregistratie

Behalve de invoer is ook de structuur van een project urenregistratie belangrijk. Soms volstaat het direct uren op projecten te schrijven. Meestal is daarnaast nog een onderverdeling in activiteiten nodig. Om de kosten te berekenen kan het nodig zijn om uurtarieven toe te passen. Het is belangrijk om goed na te denken over de inrichting van je urenregistratie zodat het invullen eenvoudig  blijft.

ProjectRapportage urenregistratie

Uiteindelijk gaat het om een rapportage die de juiste overzichten geeft. Meestal zijn dit totalen per project uitgesplitst in activiteiten met uurtarieven. Daarnaast zijn maandstaten en weekstaten per gebruiker van belang. Tot slot blijkt dat in de praktijk de voorkeur wordt gegeven aan rapporten in Excel. Lees eens deze use case van een bedrijf dat deze rapportage voor facturatie gebruikt.

 

Probeer uit met een proefperiode

Bijna alle aanbieders bieden een proefperiode aan. Meestal zonder dat je al betaalgegevens hoeft in te vullen. Het is handig hier gebruik van te maken, het helpt je bovenstaande vragen te beantwoorden. Daarnaast verplicht een proefperiode je tot niets.

eenvoudige urenregistratie

De succesfactor voor een goede urenregistratie is dat het eenvoudig moet zijn. Niemand zit er op te wachten zijn werkzaamheden te moeten onderbreken. Daarom is het belanrijk dat het registreren van uren zo eenvoudig mogelijk is. Het geeft de beste garantie dat de gewerkte uren ook daadwerkelijk juist geregistreerd worden.

een uren­registratie app?

Iedereen heeft een smartphone. Een timetracking app is daarom de ideale manier om uren te registreren voor je projecten.

Niet iedereen werkt achter een bureau. Werknemers in de zorg, in de bouw of in de industrie bijvoorbeeld. Het is dan veel handiger en sneller om uren in te voeren op je mobiele telefoon.

Project-hours-urenregistratie-google-play
Project-hours-urenregistratie-app-store

Projecthours urenregistratie tool voor projecten

Met de Project Hours heb je alles wat je nodig hebt geïntegreerd in één gebruiksvriendelijke tool. Het opzetten van een project urenregistratie in Project Hours is zeer eenvoudig. Invoer van uren kan direct of via een timer. Project Hours is beschikbaar op PC, tablet en mobiele telefoon. Er is een proefperiode van twee maanden zonder verplichtingen. Dit geeft je ruim de tijd om Project Hours rustig uit te proberen.

Kijk eens naar dit artikeltje om snel te beginnen: je urenregistratie inrichten in 3 stappen met Project Hours.

N

Uniforme urenregistratie

N

Altijd up to date

N

Duidelijke rapportage

N

Voor iedereen toegankelijk

Urenregistratie

Urenregistratie, handmatig en met timer op projecten.

Materialen

Registreer gebruikte materialen per project.

Projectkosten

Bereken projectkosten op basis van uurtarieven per gebruiker of activiteit

Rapportages

Rapportage van uren, materialen en kosten per project (ook in excel).

project urenregistratie

Probeer gratis

Start gelijk met je gratis proefperiode van 2 maanden en ontdek het gemak van zorgeloze project urenregistratie.

Tevreden? Sluit voor slechts € 2,- per gebruiker per maand een premium abonnement af.

Blije gebruikers

start vandaag

Uren­registratie eenvoudig geregeld