uren­­staten bijhouden

online Uren­staten snel ingericht

Urenstaten bijhouden. Bijna geen bedrijf ontsnapt eraan. Je hebt urenstaten nodig om facturen te kunnen schrijven. Met urenstaten kun je een urenverantwoording voor je projecten vastleggen. Tot slot krijg je door het bijhouden van urenstaten inzicht in hoe je tijd besteed wordt.

Met Project Hours kun je heel eenvoudig met je team urenstaten bijhouden op je projecten. Definieer projecten en gebruikers en je kunt direct beginnen met urenstaten bijhouden. Begin direct met een proefabonnement voor slechts €2,- per maand. En profiteer van 2 maanden uitproberen onder verplichtingen!

tool- voor-eenvoudige-urenregistratie

urenstaten Bijhouden

Urenstaten invoeren via de website

Via de website van Project Hours kun je heel eenvoudig uren voor je urenstaat invoeren. Je kunt simpelweg uren invoeren. Je kunt ook met de agendaview uren in een agenda invoeren. Hiermee krijg je een overzicht van je werkweek. Je kunt je urenstaat bekijken via rapportage->urenoverzicht.

Urenstaten invoeren met de app

Project Hours heeft een app waarmee je urenstaten kunt invoeren. Je kunt eenvoudigweg uren opgeven of je geeft een begin- en eindtijd op. Project Hours rekent dan de uren voor je urenstaat uit. De app heeft als voordeel dat je altijd je urenstaten kunt bijwerken, waar je ook bent. Onderweg, op de werkplaats of kantoor. Het is wel zo dat voor overzichten van urenstaten en rapporten de website een betere ervaring geeft.

Project-hours-urenregistratie-google-play
Project-hours-urenregistratie-app-store

Urenstaten goedkeuren

Urenstaten worden bijna altijd gecontroleerd. In Project Hours kun je daarvoor de goedkeuringsmodule gebruiken. Hiermee kun je per medewerker urenstaten goedkeuren. Medewerkers kunnen goedgekeurde uren niet langen wijzigen.

Het is mogelijk in Project Hours om via de app urenstaten goed te keuren. Je kunt het zo inrichten dat bijvoorbeeld een voorman voor zijn werkploeg urenstaten kan goedkeuren op zijn mobiele telefoon.

urenstaten downloaden

Nadat urenstaten zijn ingevuld en goedgekeurd, kun je overzichten bekijken en rapporten downloaden. Hiermee kun je totalen per project bekijken. Daarnaast kun je alle uren die zijn ingevuld downloaden in Excel en er zelf formules aan toe te voegen voor je eigen berekeningen.

urenregistratie-urenbegroting

kostenberekenen met urenstaten

Veel bedrijven gebruiken urenstaten om kosten te berekenen voor projecten. Met Project Hours kun je uurtarieven voor medewerkers specificeren. In de rapportage van Project Hours worden deze tarieven gebruikt om de kosten te berekenen met de uren in de ingevoerde urenstaten en de uurtarieven.

Je kunt uurtarieven in Project Hours op verschillende wijzen toepassen. Je kunt één uurtarief per medewerker instellen of een uurtarief per activiteit instellen waardoor medewerkers verschillende uurtarieven kunnen toepassen in hun urenstaten.

succes met online urenstaten

Een degelijke urenregistratie is een succesfactor voor je bedrijf. Begin met de online urenstaten van Project Hours en het fundament voor een goede urenregistratie is gelegd!  De voordelen van Project Hours:  eenvoudige inrichting, 2 maanden gratis uitproberen en daarna lage kosten van slechts 2,- per medewerker per maand.

rapportage en weekstaten

Fijn dat je urenstaten goed kunt registreren! Maar het gaat uiteindelijk om een goed overzicht met rapporten en facturen. Project Hours beschikt over rapportage direct op de website of door middel van downloads van Excel-bestanden. Hierbij kun je gemakkelijk een overzicht maken van totalen per gebruiker per project. Je kunt weekstaten uitdraaien of je kan alle urenstaten over een bepaalde periode downloaden.

urenstaten goedkeuren

Urenstaten moeten goed en volledig zijn ingevuld. Daarom is het van belang om snel en makkelijk uren te kunnen controleren en goedkeuren. Met Project Hours kun je teams inrichten en per team één of meerdere medewerkers aanwijzen om uren te controleren en goed te keuren via de app. Op deze manier kun je snel en met weinig moeite een betrouwbare urenregistratie opzetten.

Uren-goedkeuren

Hoe begin je met online urenstaten?

Structuur opzetten voor urenstaten

Een goede inrichting van je urenregistratie is belangrijk om urenstaten goed bij te kunnen houden. In Project Hours kun je eenvoudig een structuur opzetten. Maak de benodigde projecten en activiteiten per project aan. Daarnaast kun je materialen specificeren die medewerkers per project kunnen bijhouden. Indien op de urenstaten ook uurtarieven vermeld moeten worden, dan kun je in Project Hours een lijst met uurtarieven specificeren.

Medewerkers toewijzen aan projecten

Om het bijhouden van urenstaten eenvoudig te houden is het belangrijk dat medewerkers alleen de projecten zien die voor hen van toepassing zijn. In Project Hours kun je per medewerker of per groep aangeven welke projecten zichtbaar moeten zijn. Op deze manier wordt de keuze voor de medewerkers beperkt. Dit leidt tot een beter bijgehouden urenstaten.

Indien nodig, categorieën instellen voor rapportage

Soms is het noodzakelijk om verschillende projecten en/of activiteiten in te delen in te categorieën om totalen te bereken aan de hand van urenstaten. Bijvoorbeeld: de medewerkers vullen verschillende soorten verlof in op hun urenstaat in zoals onbetaald verlof, vakantie of een verplichte vrije dag. In de rapportage wil je al deze uren als ‘Verlof’ zien. Dat kan door alle activiteiten aan een categorie ‘Verlof’ toe te wijzen. Vervolgens kun je een rapport maken met een totaal aantal uren voor de categorie ‘Verlof’.

Urenstaten op papier, met Excel of online?

Er zijn verschillende manier om urenstaten in te vullen. Op papier, met Excel of met een online tool. Urenbriefjes zijn een makkelijke manier om te beginnen, maar invullen en verwerken kost veel tijd. Het is bewerkelijk om een rapportage van urenstaten op papier te maken.

Urenstaten bijhouden met Excel

Urenstaten invoeren met Excel is al een stap vooruit. Het is makkelijk en goedkoop om met een urenregistratie in Excel te beginnen. Je kunt met meerdere  gebruikers urenstaten invoeren en in Excel kun je een overzicht maken. Het nadeel van Excel is dat het niet geschikt is om met heel veel medewerkers uren in te voeren. Ook is het niet handig om op je mobiel een urenstaat in een spreadsheet bij te houden.

 

Urenstaten bijhouden online

Tot slot zijn er de online urenregistratiesystemen zoals Project Hours. Hiermee kun je met veel medewerkers eenvoudig urenstaten bijhouden. Zowel op laptop als op de mobiele telefoon. Er zijn vaak uitgebreide mogelijkheden voor rapportage. Nadeel is dat er kosten aan zijn verbonden en dat het soms complex is om de urenregistratie juist in te richten. Op onderstaande filmpje kun je zien dat het inrichten van een online uregistratie niet moeilijk hoeft te zijn.

Tot Slot

Hoe nu verder? Hopelijk heeft deze verhandeling over urenstaten je geholpen met het maken van een keuze hoe je urenstaten wilt bijhouden. Het is verstandig om te experimenteren. Probeer een spreadsheet of neem een proefperiode bij een online urenregistratieysteem. Project Hours is een eenvoudig en goedkoop online systeem voor urenregistratie. Aarzel niet om Project Hours eens uit te proberen. Mocht je hulp nodig hebben bij de inrichting, neem contact met ons op en we helpen je graag verder, geheel vrijblijvend!

N

Uniforme tijdsregistratie

N

Altijd up to date

N

Duidelijke rapportage

N

Voor iedereen toegankelijk

Urenregistratie

Urenregistratie, handmatig en met timer op projecten.

Materialen

Registreer gebruikte materialen per project.

Projectkosten

Bereken projectkosten op basis van uurtarieven per gebruiker of activiteit

Rapportages

Rapportage van uren, materialen en kosten per project (ook in excel).

timetracking-op-alle-devices

Probeer gratis

Start gelijk met je gratis 30 dagen proefperiode en ontdek het gemak van zorgeloze urenregistratie.

Tevreden? Sluit voor slechts € 2,- per gebruiker per maand een premium abonnement af.

Blije gebruikers

Trude L.
Trude L.
30/03/2022
Review, van der Weele ☺The timer is easy to use exept for the problems I have listed as under. ☹When I use it I am sometimes being warned that the connection is not secure and that there is danger for security leak. The timer sometimes stop working and I am unable to update hours. I miss the option to search a project with the total hours, and date from start to end automatically showing up. Instead I must select a date myself, with the possibility that I may forget hours before that date. Projects often run over a long period, with months between hours.
Nienke W.
Nienke W.
28/03/2022
ProjectHours is a simple but straightforward tool for hour registration ☺What I like most is that it is simple to set up and use and that it offers exactly the feature set we were looking for, without the overhead of more extensive packages. ☹Most important improvement would be to be able to keep track of project hour budget consumption.
Bas B.
Bas B.
09/03/2022
Gemakkelijk programma Gemak. Weinig aandacht nodig naar medewerkers over implementaties ☺Het gemak van invullen. Overzichtelijke uitdraaien van uren ☹ Opmaak staten. Overzicht mogelijke features.
Steven V.
Steven V.
08/03/2022
Project hours Simple and easy to use, low cost. Good service and adjustments made to our requests. ☺Simple an easy access, easy set up, can be used by all user at the same time ☹not really custom made but that is made up for by the service provided.
Hans L.
Hans L.
08/03/2022
Degelijk programma ☺Ik gebruik het zelf om uren bij te houden voor opdrachtgevers en als onderbouwing van het jaarwerk tbv belastingaangifte. Het programma levert wat het belooft. ☹Het ontbreken van de mogelijkheid te kopiëren van een dag naar een volgende. In mijn werk zijn het nuance-verschillen per dag en pas ik liever die nuances aan dan alles weer helemaal opnieuw in te vullen. Bij de kopieermogelijkheid per maand ontbreken de tekstvelden.
Sonja R.
Sonja R.
02/03/2022
Perfect application track hours per project and in easy reports and obtain overviews without too much effort and forward them to whoever needs it ☺easy to use, incredibly handy in reporting and it saves me a lot of time so I can spend my time on other things. The support is also very good. Fast and clear answers. Thinking along to solve problems and thinking out of the box. We are a very large company and the application does what it promises. I recommend it to anyone who wants to keep track of hours in an easy way at a fair price. ☹nothing. It works perfectly and if there is a problem it's always solved by support.
vanderweele e.
vanderweele e.
25/02/2022
Flexible, helpfullwith questions ☺Use the timer a lot. Easy to download and use. ☹Wish the dates followed European standards: day - month - year not month - day - year
Matthew S.
Matthew S.
23/10/2021
Great from both desktop and mobile ☺Very easy to use from both the desktop and mobile interface. Have been using this to streamline our operations. ☹Took a while to get used to the reporting tool
Andrei D.
Andrei D.
19/04/2021
Feedback of use Simple, straight forward way of keeping track of time spent. ☺Simple and intuitive to use, app is nice. ☹Lack of SEARCH function; we have many small projects and a SEARCH function would be nice in order to find the project. Also perhaps a filter of ACTIVE projects might have been useful;
Maurizio G.
Maurizio G.
23/10/2020
Great project We use every days in our organization. very simple and clear. ☺I have ask some modifications, and in a quick time I have received what asked! great service, great software. ☹Nothing, is ok in all functions. very very clear.

start vandaag

Uren­registratie eenvoudig geregeld